Pagina's

Modellen

Porsche 924
Porsche 944

Occasions

Over onze occasions

924 en 944 aankoopgids

Introductie
Exterieur
Ruiten
Interieur
Motor
Remsysteem
Proefrijden
Op de brug
Checklist

Installatie

Aluminium draagarm reparatie
Nieuwe pookhoes

PimpMyPorsche

Winter-inspectie en kleine beurt
Onderhoudsprijzen
Welkom bij PimpMyPorsche!
Contactgegevens
Algemene Voorwaarden
Privacy verklaring
Disclaimer

Nieuws

Grote veranderingen! Een nieuwe en uitgebreidere website. klik op de banner voor WWW.STUTTGARTPARTS.NL
iDealPayPal

Remsysteem

Remvloeistof

De eerste controle van het remsysteem begint onder de motorkap. Het remvloeistofniveau hoort op het goede peil te staan, een laag peil kan duiden op een lek in het systeem. Dit kan zowel het remsysteem zijn als het koppelingssysteem omdat zij gebruik maken van hetzelfde reservoir.

Draai de dop van het reservoir, de vloeistof hoort helder en goudkleurig te zijn. Een troebele en vuile vloeistof betekend dat het systeem al lang niet is doorgespoeld. Ideaal hoort dit elk jaar te gebeuren tijdens groot onderhoud.

Schijven

Afhankelijk van het type velg kunt u aan de buitenkant redelijk zien hoe de remschijven eraan toe zijn. Deze mogen niet excessief geroest zijn, dit duidt op lang stilstaan. Daarnaast mag de oppervlakte van de schijf niet diep gegroefd of gegolfd zijn. Ook mag er niet al teveel sprake zijn van een rand op de schijf, dit betekend dat de schijf te dun is en is er een kans dat er scheuren in de schijf optreden. Indien een van het bovenstaande aan de orde is dienen de schijven vervangen te worden. Schijven worden altijd per set vervangen. Bij het vervangen van de schijven dienen ook de remblokken vervangen te worden.

Remblokken

Nog moeilijker te zien is of de blokken nog voldoende dikte hebben. Bij een dikte van minder dan 2 mm dienen de blokken vervangen te worden. De 944 vanaf 1983 hebben remblokdikte indicatoren, bij een bepaalde minimale dikte zal dit signaal oplichten in het middenconsule of dashboard afhankelijk van het type 944 dat u heeft.

Handremmechanisme

De handrembediening bevindt zich aan de linkerkant van de bestuurdersstoel. Als deze twee klikken is aangetrokken dient de handrem in werking te treden. Moet de hendel volledig uitgetrokken worden om enige werking te verkrijgen dan hoeft in het minst erge geval alleen de kabel worden afgesteld. Het kan echter ook zo zijn dat de handremschoenen moeten worden afgesteld of vervangen of dat de kabel uitgerekt is en aan vervanging toe is.

Zoeken

Producten

Aandrijving en koppeling
Accessoires, gadgets en gimmicks
Brandstof- en uitlaatsysteem
Elektronisch
Exterieur en verlichting
Interieur
Koelsysteem en airco
Motorisch
Motorrevisie
NIEUWE AANBIEDINGEN
Onderhoud en APK
Pakkingsets, afdichtingen en seals
Remsysteem
Starten, laden en ontsteking
Swepco smeermiddelen
Velgen en banden
Wielophanging en stuurinrichting