Pagina's

Modellen

Porsche 924
Porsche 944

Occasions

Over onze occasions

924 en 944 aankoopgids

Introductie
Exterieur
Ruiten
Interieur
Motor
Remsysteem
Proefrijden
Op de brug
Checklist

Installatie

Aluminium draagarm reparatie
Nieuwe pookhoes

PimpMyPorsche

Winter-inspectie en kleine beurt
Onderhoudsprijzen
Welkom bij PimpMyPorsche!
Contactgegevens
Algemene Voorwaarden
Privacy verklaring
Disclaimer

Nieuws

Grote veranderingen! Een nieuwe en uitgebreidere website. klik op de banner voor WWW.STUTTGARTPARTS.NL
iDealPayPal

Nieuwe pookhoes

Deze installatiehandleiding geldt voor alle typen 924, 944 en 968. Het enige verschil tussen de 944 type 1 en type 2 pookhoes is de bevestiging van de pookhoes aan de middenconsule.

Bij de type 1 kan de pookhoes simpel worden losgetrokken na verwijdering van het inlegtapijt op de middenconsule. Bij de 944 type 2 moet eerst een plastic cover op de middenconsule verwijderd worden. Hiervoor trek je de asbak uit de middenconsule en verwijder je het bakje onder de radio. Er zijn nu 4 schroeven zichtbaar, deze dienen verwijderd te worden om het plastic cover te kunnen verwijderen, hierna kan de pookhoes eenvoudig losgemaakt worden. Verdere stappen zijn voor alle typen gelijk.

Nadat u de pookhoes aan de onderzijde losgemaakt heeft is een rubber hoes zichtbaar. Deze dient ook aan de onderzijde losgemaakt te worden, waarna de schakelmechanisme zichtbaar is waarop de pook en pookhoes bevestigd zitten. Het geheel wordt vastgehouden door een metalen klip. Nadat deze verwijderd is kan de pook los worden getrokken van het schakelmechanisme.Nu de pook en pookhoes los zijn van het schakelmechanisme dient eerst het plastic schildje verwijderd te worden waarop zich het schakelpatroon bevindt. Dit is een plastic plaatje dat met drie pootjes in de pook bevestigd zit. Verwijder deze voorzichtig met een kleine platte schroevendraaier. Als het plaatje weg is kan envoudig de oude pookhoes
weggesneden worden.Verwijder oude lijmresten van de pookhoes met behulp van een doekje en wat oplosmiddel. Zodra de pook schoon is kan de nieuwe pookhoes eroverheen geschoven worden, doe dit rustig en met enig beleid om de nieuwe hoes niet te beschadigen. De bovenzijde van de pookhoes dient iets boven de pook uit te steken. Hierna dient u de bovenste rand van de pookhoes binnen de uitsparing van de platic dop te vouwen, vervolgens kunt u de dop terugplaatsen.Om de pookhoes zo strak mogelijk om de pook te krijgen kunt u de pookhoes met een haarföhn geleidelijk verwarmen, als het leder warm wordt krimpt het en trekt het zichzelf strak rond de pook. U kunt dit proces versterken door de pookhoes lichtjes met wat water te bevochtigen. Het eindresultaat hoort er dan uiteindelijk als de afbeelding hieronder uit te zien.Geduld en zorgvuldigheid komen het eindresultaat ten goede, neem voor deze installatie voldoende de tijd zodat u een perfect resultaat kunt behalen.

Zoeken

Producten

Aandrijving en koppeling
Accessoires, gadgets en gimmicks
Brandstof- en uitlaatsysteem
Elektronisch
Exterieur en verlichting
Interieur
Koelsysteem en airco
Motorisch
Motorrevisie
NIEUWE AANBIEDINGEN
Onderhoud en APK
Pakkingsets, afdichtingen en seals
Remsysteem
Starten, laden en ontsteking
Swepco smeermiddelen
Velgen en banden
Wielophanging en stuurinrichting